L’Harmonia acull fins el 9 de març l’exposició ‘Llorenç Jiménez-Balaguer, la memòria de la matèria’. Presenta l’obra d’aquest pintor de la Torrassa, que viu a París des del 1957. Als seus 85 anys és la primera vegada que exposa a L’Hospitalet. 

Resident a França des del 1957, Jiménez-Balaguer ha fet tota la seva carrera al país veí. Als anys 50 del segle passat va ser presentat com un dels millors exponents artístics de Catalunya. Fins i tot, el 1955, les Galeries Laietanes, li van dedicar una exposició individual.

La mostra que es pot veure a L’Harmonia fa un recorregut per la seva darrera obra, feta a França i pensada per a aquesta exposició. Es caracteritza pel tractament de la matèria i el signe plàstic. Són 15 obres de gran format de qui va ser un dels artistes més considerats en els cercles d’avantguarda.

Jiménez-Balaguer ha dit que “l’exposició em representa a mi mateix després de tants anys fora de la ciutat. Estava a París i vaig parlar amb Josep Maria Solías. Ens vam posar d’acord per fer l’exposició que per a mi és magnífica perquè retrobo el meu país i la meva ciutat. Vull remarcar l’amabilitat de tothom”.

Jiménez- Balaguer ha mostrat el seu escepticisme sobre la possibilitat d’exposar a L’Hospitalet. “No veia la ciutat on vaig néixer com una de les grans ciutats del món on exposar. Ara les coses han canviat. En conèixer a les persones adequades hem pogut arribar fins aquí”.

El pintor hospitalenc ha parlat del seu barri. “La Torrassa és el meu barri, hi vaig néixer i hi vaig ser durant els meus primers vint anys de vida. Després Barcelona i París. Soc gairebé un estranger a L’Hospitalet”.

Jiménez-Balaguer ha dit que “en aquesta exposició es mostra la meva darrera obra, dels darrers dos anys, feta expressament per a L’Hospitalet. Les obres les he creat pensant en el lloc on anava a exposar”.