El saló de plens de l’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha quedat petit aquest dissabte 15 de juny durant la celebració d’una sessió extraordinària que ha servit per tancar un capítol de la història local amb 16 anys de Núria Marín a l’Alcaldia, i per obrir-ne un de nou, amb David Quirós com a nou alcalde.

Representants polítics i institucionals i d’entitats socials, culturals, esportives i empresarials de la ciutat han omplert el Saló de Plens i altres dependències annexes des d’on s’ha pogut seguir la sessió a través de pantalles.

Entre les autoritats presents s’hi han trobat el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu; el primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa; l’expresident de la Generalitat José Montilla; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; els alcaldes de Barcelona, Jaume Collboni, Santa Coloma, Núria Parlón, Cornellà, Antoni Balmón i Esplugues, Pilar Díaz, entre d’altres. També hi han assistit representants de les forces de seguretat que operen a la ciutat.

Què se li demana al nou alcalde?

Merche Garcia, síndica de Greuges de L’Hospitalet, ha declarat que Quirós “ha de ser un alcalde que escolit molt la gent, sobre tots les seves necessitats, com ara l’habitatge i la millora de l’educació, i cal que trobi solucion”.

Santiago Ballesté, president de l’associació empresarial AEBALL, ha reclamat que “hi hagi una millora dels polígons industrials, que estan una mica deixats de la ma de Dèu, i també seria molt important que hi hagués mesures perquè el talent propi no marxi fora”

Felipe Campos, president del Consell de l’Esplai de L’Hospitalet, ha recordat que “tenim el gran repte de desenvolupar el pla d’atenció a la infància i espero que aviat es convoqui una mesa de diàleg per començar adesenvolupar-ho”.

Teresa Jiménez-Villarejo, exregidora i activista veïnal, membre de l’Associació de Dones del Gornal, considera que el nou alcalde “té bones idees i crec que ha de continuar tirant endavant el projecte de L’Hospitalet com a ciutat plural i mestissa”.

Lluïsa Carmona, del Grup de Patrimoni, ha apuntat que “hem d’impulsar el pla de patrimoni, que encara està pendent, i també caldria que tinguessin més suport les entitats de la ciutat que defensen la cultura popular catalana”.

Maite de la Concha, presidenta de la Federació d’Associació de Veïns de L’Hospitalet, ha destacat que “l’etapa de Núria Marín ha tingut molts encerts, però també alguns incompliments, i el nou alcalde té l’oportunitat de concretar tot l que no s’ha complert”.

Emotiva cerimònia

Emoció continguda per part dels que han dit adéu, Núria Marín i Francesc Belver, la seva mà dreta com l’ha definit ella mateixa. I també per part de qui ha assumit la responsabilitat de liderar el govern de la ciutat, David Quirós, que ha estat acompanyat de la seva dona i els seus dos fills asseguts a primera fila.

Els grups de l’oposició han coincidit en acomiadar Marín amb discursos “amb gust agri i visió apocalíptica”, ha dit Belver. Però tots els han desitjat a tots dos sort i encerts en els nous camins.

David Quirós, amb el bastó de comandament de la ciutat en mà i la medalla d’alcalde ja penjada, ha tancat la seva primera sessió plenària com a president de la Corporació. I com marca el protocol, amb el cant d”Els Segadors” s’ha posat punt final a la cerimònia.