L’Hospitalet s’ha sumat a les reivindicacions del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia per dir a la ciutadania que continuen les situacions de discriminació, injustícia i violència cap a les persones per raó d’identitat o expressió de gènere o per les seves diferències en la orientació sexual i afectiva.

Davant de tot plegat, l’Oficina Municipal LGTBI+ en col·laboració amb L’Horgull, l’Associació per la Llibertat Sexual (Alise) i l’Associació Feminista Les Bruixes, organitzen diferents activitats per sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI amb més informació, reflexió i fent la denúncia.

L’acte central s’ha fet a la plaça de l’Ajuntament amb una concentració i lectura del manifest “A L’Hospitalet plantem cara a l’LGTBI-fòbia”, a càrrec de representants de L’Horgull, ALISE i Les Bruixes, entitats que treballen pel respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere. En el sí del manifest han dit que “hem de combatre encara més i denunciar els discursos d’odi que representen una amenaça directa a la cohesió social, els drets humans i els valors de la democràcia”. La música ha anat a càrrec de la rapera Cecé.

Aquest dijous, s’ha celebrat a Ca n’Arús una sessió de cinefòrum “Gosadies”, amb la projecció de tres curtmetratges. És una proposta que ofereix una mirada plural sobre expressions de persones, lesbianes, gais, bisexual, trans i intersexuals. L’activitat s’inclou en el programa Lliures en la diversitat feta per Drac Màgic.