L’Hospitalet reviurà aquest diumenge al matí (d’11 a 13 h) el moment en què es va signar a la ciutat un conveni secret per aturar la guerra de Successió l’any 1713. Per això, el Museu d’Història de L’Hospitalet ha organitzat la “Desena jornada de recreació històrica del Conveni de L’H” que comptarà amb els Trabucaires de la ciutat i els Miquelets de Catalunya.

El director del Museu d’Història de L’H, Josep Maria Solias, ha recordat durant una entrevista realitzada al Programa Veïns, que “L’Hospitalet era la línia de front per conquerir Barcelona i va ser on les forces dels exèrcits dels dos bàndols van acordar com es compliria l’acord de la retirada dels austriacistes”.

La “Desena Jornada de Recreació Històrica del Conveni de 1713” se celebrarà aquest diumenge a partir de les 11h al Carrer del Xipreret, davant de la Casa de l’Harmonia. I comptarà amb la participació de la Colla d’en Jaume Duran, formada pels Trabucaires de L’Hospitalet i pels Miquelets de Catalunya.

Hi haurà, a més, la recreació d’un campament militar on es reproduiran escenes de la vida quotidiana i militar dels soldats durant la guerra de Successió. I es podrà veure de prop com era la seva indumentària i les armes que feien servir.

Consulteu aquí el programa sencer