El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat 9.455.454,35 euros a L’Hospitalet provinents de la segona convocatòria dels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’objectiu del programa d’ajuts és impulsar projectes que potenciïn la mobilitat sostenible i ajudin a reduir la contaminació ambiental. L’ordre ministerial ha aprovat un total de sis projectes a la ciutat, que s’hauran d’executar abans que acabi l’any 2024.

Les actuacions se centren en la millora de la xarxa ciclable de la ciutat, amb la semaforització d’encreuaments conflictius i la implementació d’aparcaments. En aquest sentit, està prevista la construcció de tres noves estacions de gran capacitat per a bicicletes i patinets que gestionarà el servei Bicibox.

Pel que fa al transport públic, el Ministeri ha concedit ajuts per a la millora de la connectivitat i accessibilitat amb l’actualització d’escales mecàniques, així com l’adquisició d’autobusos per a la flota de Bus Metropolità.

Els ajuts europeus també es destinaran a la remodelació de diversos carrers de la ciutat per a la millora de la mobilitat sostenible i la implantació de la fase 3 de les zones AIRE (Àrees Integrals de Regulació de l’Estacionament).

L’Àrea Metropolitana rebrà 62 milions d’euros per intensificar la transformació de la mobilitat

En el conjunt de l’Àrea Metropolitana, el total dels fons europeus ascendeixen als 62 milions d’euros, que permetran fer realitat 44 actuacions en els diferents municipis que en formen part. D’aquests, 17 corresponen a projectes elaborats per l’AMB

Aquestes iniciatives d’àmbit metropolità es finançaran amb 29,4 milions d’euros atorgats pel Ministeri i se centren en cinc línies estratègiques.

En concret, la compra de 59 nous autobusos elèctrics i d’hidrogen, la implantació de les zones de baixes emissions (ZBE) a Castelldefels i el Prat de Llobregat, la finalització de la Bicivia -la xarxa pedalable metropolitana, la continuació dels projectes d’urbanització i accessibilitat a les parades de bus metropolità i la construcció de sis estacions de Bicibox.

L’any passat, en la primera convocatòria dels ajuts, L’Hospitalet va rebre 12 milions d’euros i el conjunt de l’Àrea Metropolitana va aconseguir 220 milions d’euros.