Ja s’ha obert el període d’inscripció per la segona edició del concurs Tacon Flamenco. El concurs de ball flamenc, que es va celebrar per primer cop l’any 2022, està impulsat per la bailaora hospitalenca Anais Higueras “La Lunares” amb la col·laboració del Centre Cultural Bellvitge-Gornal. Les inscripcions estaran obertes fins al 31 de maig i el certamen es celebrarà els dies 20 i 21 de setembre.

El concurs “Tacón Flamenco” sorgeix com una iniciativa de la bailaora hospitalenca Anais Higueras “La Lunares” per fer recerca de talent, i d’aparador per als ballarins i ballarines emergents. “Volem que el concurs sigui una oportunitat pels apasionats a la dansa perque puguin tirar endavant les seves carreres com a bailaors” explica la bailaora.

Aquesta segona edició seguirà comptant amb dues categories, la infantil, dels 6 als 16 anys, i l’adulta, que és a partir dels 16 anys, i seguirà sent d’inscripció gratuïta. El jurat del concurs estarà format per professionals i persones vinculades al ball flamenc. Des de l’organització no volen anunciar encara qui serà el membre d’honor, però avancen “que és un bailaor molt reconegut pel públic i amb molt prestigi”.

Com a novetats, s’han augmentat les dotacions econòmiques per als ballarins i ballarines premiats, que també rebran beques i cursos de formació, o la oportunitat d’actuar al “Tablao de Carmen”. “Gràcies als col·laboradors que hem incorporat en aquesta edició, podem oferir als guanyadors, beques, estades i campaments de formació”, explica la Lunares”. “A més que hem pogut augmentar el premi econòmic del primers classificats de les categories adult i infantil a 800 i 300 euros”.

Les inscripcions estan obertes fins al 31 de maig. Les fases eliminatòries i la final es celebraran el 20 i 21 de setembre a l’auditori del Centre Cultural Bellvitge-Gornal.