L’Ajuntament estrenarà un visor de dades interactiu on es podran consultar els indicadros de l’activitat turística de L’Hospitalet. El Sistema d’Intel·ligència Turística de L’Hospitalet (SIT L’H) estarà obert a la ciutadania i serà un quadre de comandament perquè empreses i Ajuntament puguin adaptar la seva acció i prendre decisions pel futur del sector a la ciutat com a destinació turística integral i sostenible en el temps.

La plataforma, que es podrà consultar al web de Turisme de L’Hospitalet, permetrà obtenir dades dels últims anys sobre el perfil del turista i la mobilitat dels visitants, el nivell d’ocupació dels allotjaments i les seves iniciatives sostenibles, el nombre d’assistents a congressos i fires o l’activitat esportiva i els esdeveniments de la ciutat, entre d’altres.

Es tracta d’un visor dissenyat a mida per a L’Hospitalet i que inclou capes de dades inèdites, com la gastronomia o el turisme esportiu. Progressivament s’incorporaran noves capes -com la cultura- i indicadors. Les dades es podran visualitzar amb diferents nivell de detalls i per a diferents tipus d’usuari.

Actulament, L’Hospitalet s’ha convertit en un destí de turisme de negocis i esportiu i compta amb 31 allotjaments turístics i 5.023 places hoteleres. En l’aposta per reforçar aquest sector econòmic, l’Ajuntament ha creat una estratègia de gestió i promoció turística que inclou la transformació digital que ha derivat en el nou portal.

Aquesta eina digital inclou dades que provenen de fonts pròpies de l’Ajuntament, de LABturisme, l’Observatori del Turisme de Barcelona (OTB), l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el Gremi d’Hotels de Barcelona, La Farga i Fira de Barcelona, a més de Diputació de Barcelona, que ha cofinançat el projecte.