L’Ajuntament ha renovat 5.669 fanals durant el 2023, que s’han substituït amb llum blanca de LED. Uns treballs que han permès modernitzar el 23,79% dels fanals de la ciutat. Amb aquesta actuació, el govern municipal continua amb l’aposta per un sistema d’il·luminació més sostenible i de més qualitat.

David Gómez, tinent d’alcaldia de Manteniment i Serveis, explica que “el to blanc il·lumina més i dona més seguretat. A dia d’avui ja queda un percentatge molt petit de fanals que no són de LED blancs, després que en els últims cinc anys haguem millorat 17.000 punts de llum dels 23.000 que hi ha a la ciutat”.

Per barris, Bellvitge i el Gornal és on més punts de llum s’han renovat, en concret 2.500. De fet, ara tots els seus fanals ja són de llum blanca LED. Amb la substitució de l’enllumenat també s’han instal·lat 1.386 fanals de tipus globus i 1.768 de tipus viari; 1.055 als barris Can Serra, la Florida i Pubilla Cases.

D’altra banda, David Gómez assenyala que “a part dels beneficis en costos energètics, tenir els fanals amb llums LED a la ciutat redueix l’equivalent a 840 tones d’emissions de CO2”.

La millora de l’enllumenat també ha inclòs el manteniment i la substitució de 167 suports de fanal que estaven en mal estat i en avançat estat d’oxidació. En total s’hi ha destinat 1 milió i mig d’euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Després d’aquesta actuació, l’Ajuntament iniciarà aquesta any una nova licitació per reforçar una trentena més d’entorns on s’ha detectat una il·luminació insuficient, ja sigui per manca de punts de llum, pel tipus de lluminàries o per les característiques de les ubicacions. S’hi destinaran al voltant d’un milió d’euros.