Aquest vespre, Barça i Tottenham s’enfronten en el Trofeu Joan Gamper, el primer partit del FC Barcelona com a local a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. El matx suposarà també l’inici del pla especial que s’ha dissenyat per donar resposta a les necessitats de mobilitat en els dies de partit.

Entre d’altres mesures, s’ha habilitat  un servei gratuït d’autobús llançadora per als assistents als partits entre l’aparcament de Fira Granvia L’Hospitalet i l’estadi. Les llançadores, que seran d’anada i tornada, començaran dues hores abans dels partits i acabaran una hora i mitja després de la finalització.

Els autobusos, que tindran origen i final al carrer Botànica 62, a tocar de l’aparcament D del recinte firal, s’organitzaran en combois de tres llançadores cada quatre minuts i faran el recorregut en uns 15 minuts. Això permetrà fer el recorregut fer un circuit continu perquè sigui una roda permanent i maximitzar els desplaçaments.

A més, hi haurà aparcaments a l’entorn del recinte firal que es podran vincular a l’ús de les llançadores i que oferiran condicions exclusives per als usuaris que facin reserva prèvia. En concret, es tracta dels aparcaments A i B de la Fira, a l’avinguda Joan Carles I, 79.

A banda de la llançadora que connectarà la Fira Granvia amb Montjuïc, s’ha habilitat un segon servei de busos entre la plaça d’Espanya i l’estadi. En total, les persones usuàries disposaran d’una flota de 17 vehicles amb una capacitat global de fins a 4.400 passatgers cada hora.

L’operativa especial de mobilitat també reforçarà el servei de metro a les línies 1 i 3 amb més trens en circulació i més personal d’atenció, seguretat, neteja i manteniment a les estacions d’Espanya (L1 i L3), Poble Sec (L3), Paral·lel (L2 i L3) i Foc (L10 Sud). També s’incrementen les freqüències de pas del funicular de Montjuïc en les dues hores anteriors i posteriors dels partits.

Amb tot, es recomana als assistents al partits accedir a l’estadi a peu, en transport públic o en bicicleta, ja que l’accés en vehicle privat a la muntanya estarà restringit. A la zona més propera a l’estadi no s’hi podrà circular i a l’entorn de l’Anella Olímpica només hi podran accedir els vehicles de quatre rodes que disposin d’acreditació.

Des d’aquest mes d’agost i fins al mes de novembre del 2024, el FC Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc a causa de les obres de remodelació del Camp Nou