L’acte de cloenda del curs també serveix perquè les escoles i instituts presentin la tasca desenvolupada al llarg de l’any i com a intercanvi d’experiències. Aquesta xarxa entre l’Ajuntament i la comunitat educativa fomenta a les escoles accions concretes per la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Amb al lema ‘Cada gota compta’, més de 400 alumnes de 15 centres educatius de la ciutat, s’han trobat avui a la jornada de cloenda del curs de les escoles sostenibles. Durant tot el matí han pogut conèixer diferents projectes que realitzen a les aules durant el curs i han participat en tallers mediambientals a càrrec d’entitats i institucions de la ciutat.

L’alumnat de primària i secundària dels centres educatius participants comparteix projectes i ha realitzat diversos tallers mediambientals, amb activitats que compten, entre d’altres, amb un circuit d’educació viària, pesca de residus, tallers de mecànica de bicicletes i de reciclatge, i diverses activitats relacionades amb els residus, l’energia, la mobilitat, el consum de proximitat i l’art vinculat al medi ambient.

Toni Martínez, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha assenyalat que “parlarem de sequera perquè estem en un moment molt crític i alhora també parlarem de biodiversitat i emergència climàtica, amb la idea de conscienciar i també veurem que projectes relacionats amb el medi ambient han fet els alumnes durant el curs”.

Enguany la sequera ha estat una de les principals protagonistes dels tallers, parlar i conscienciar al més joves sobre aquest problema que s’accentuat en els darrers mesos i que preocupa cada cop més per la manca de pluja.

Laura Garcia Manota, regidora de sostenibilitat en funcions, ha explicat que “hem de ser conscients de la situació en la que ens trobem i en la que ens podem trobar si seguim amb la sequera. Si és veritat que les mesures han de ser a nivell general però és molt important aplicar el lema ‘Cada gota compta’ i per tant totes les gotes que en el nostre dia a dia puguem estalviar doncs evidentment és molt important”.

Els tallers són a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col•laboradores, com el TPK, El Casalet, els serveis educatius del Centre d’Art Tecla Sala, l’associació Gestió Natural, L’Henbici, la Guàrdia Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

L’H Escoles Sostenibles és un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa que convida als centres escolars a promoure accions concretes que contribueix a la cura del medi ambient.