L’Hospitalet serà una de les ciutats metropolitanes que aquesta tardor protagonitzarà l’edició 2024 del Manifesta, un festival d’arts visuals que vol oferir noves visions d’Europa  i promoure promou intervencions artístiques que reflexionin sobre el conceptes de ciutat i comunitat i l’ecologisme.

Un grup de periodistes especialitzats en art i cultura de mitjans europeus de referència, com Frankfurter Allgemanine Zeitung, Liberation, Euronews i The Independent, entre d’altres, han pres nota que, a L’Hospitalet, l’escenari central del festival Manifesta serà Can Trinxet, l’antiga fàbrica tèxtil del barri de Santa Eulàlia, avui reconvertida en equipament cultural i de creació artística.

Entre el 8 de setembre i el 25 de novembre, artistes internacionals presentaran treballs i intervencions que, entre d’altres temes, reflexionin sobre els drets democràtics de les dones i el cotó com a element ecològic.

Aquest grup de periodistes també han visitat Akroll, una altra fàbrica antiga, que avui ofereix espais per a produccions audiovisuals.

El festival Manifesta inclou la Focus Week, una activitat que durant una setmana concentra el focus d’atenció. A L’Hospitalet, el festival CREA, dels centres d’art autogestionats, serà el gran reclam.

Tot plegat, per reivindicar, des de les ciutats metropolitanes, el factor social i cohesionador de la cultura.

El festival Manifesta es fa cada dos anys de forma itinerant. Fa dos anys va tenir lloc a Pristina, Kosovo.