Dijous, 24 de novembre, a les 18 hores, la plaça de l’Ajuntament acull l’acte oficial d’encesa dels llums de Nadal. Serà un espectacle familiar que donarà el tret de sortida perquè L’Hospitalet s’ompli d’estels lluminosos.

Aquest any L’Hospitalet es convertirà en la Ciutat dels Estels. A l’acte tindrà protagonisme una cançó exclusiva que s’ha fet per a l’ocasió titulada ‘La ciutat dels estels’ i composta pel músic Manu Guix. Aquelles persones que vulguin assistir-hi poden preparar-se la cançó en aquest enllaç per cantar-la i activar l’encanteri que encendrà els llums de Nadal de la ciutat.

La conductora de l’acte, la cantant de la ciutat, Gisela Quirós, serà l’encarregada de presentar el videoclip de la cançó en què hi han participat nens i nenes i diverses entitats de la ciutat. A continuació tindrà lloc el videoconte ‘La llum del cel’.

Per acabar l’acte, hi haurà una actuació musical de Gisela Quirós amb l’EMMCA i Els Messengers que interpretaran les cançons La ciutat dels estels, Oh Happy Day i Last Christmas.

Menys hores d’encesa

Enguany l’Ajuntament il·lumina un total de 78 carrers i 15 places, amb més de 870 ornaments distribuïts per tota la ciutat. També s’ha tornat a col·locar un avet natural a la plaça de l’Ajuntament i a tots els barris. L’Ajuntament es fa càrrec, per tercer any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l’enllumenat és de llums led amb consum d’energia molt baix.

Els llums romandran encesos des del 24 de novembre, fins al 8 de gener i l’horari d’enllumenat serà de 17.30 a 22 hores. La Nit de Nadal i Nadal s’ampliarà fins a les 12 de la nit i en les dates de Cap d’Any i la Nit de Reis, fins a la una de la matinada. S’ha decidit retallar l’horari d’encesa respecte a altres anys, com a mesura de sensibilització de l’estalvi energètic.

La màgia del Nadal

Enguany el lema de la campanya de Nadal, que s’iniciarà el 12 de desembre, és ‘Sent la màgia de Nadal a L’Hospitalet’. En el cas del comerç local, l’eslògan és ‘El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia’ per reivindicar el seu paper fonamental en aquesta època de l’any. L’Ajuntament repartirà 4.000 estrelles als comerços de la ciutat.