L’Hospitalet En Comú Podem demanarà al pròxim Ple municipal del 22 d’abril que se suspengui durant, com a mínim, un any la concessió de noves llicències per a l’habilitació d’edificis sencers en apartaments turístics.

El grup municipal alerta sobre el risc de gentrificació que pot suposar que un gran inversor compri un edifici sencer per expulsar els inquilins i fer un negoci turístic. És el cas de la finca del Carrer Occident número 14 o l’edifici de l’antic magatzem d’Olis Regàs.

El portaveu Manuel Domínguez ha afegit que “proposarem una moratòria d’un any per tenir temps de fer un pla d’usos que limiti el nombre d’edificis turístics a cada barri. Ja podem assegurar que a Collblanc i Santa Eulàlia, ben segur se superaria”.

Noves zones verdes com a refugis climàtics

Els Comuns també instaran l’Ajuntament a que elabori un pla per crear Refugis Climàtics. Argumenten que ja es va destinar una partida d’un milió d’euros per comprar espais on poder crear noves zones verdes en els barris on més manca hi ha.

En aquest sentit, Manuel Domínguez ha afegit que aquests refugis haurien de “tenir cobertura verda, gespa i corrents d’aigua; almenys un a cada barri, en zones cèntriques i accessibles per a la gent gran”.

Mocions conjuntes

L’H En Comú Podem presentarà, a més, tres mocions conjuntes fruit de les demandes d’altres col·lectius. Els sindicats, en defensa del treball digne. Les famílies que han patit per l’endarreriment de la municipalització de les cinc escoles bressol i els paradistes exteriors del mercat de Collblanc que continuen a l’espera d’una reforma.