L’H En Comú Podem proposarà al pròxim Ple que el conjunt fabril d’Albert Germans, al barri de Sant Josep, sigui declarat Bé Cultural d’Interès Local i es faci enrere la concessió a Renfe aprovada l’any 2022 per la Junta de Govern.

El portaveu del grup municipal L’H En Comú Podem, Manuel Domínguez, ha afegit que “volem que es conservi tot el conjunt i que no es faci una concessió demanial com va passar a Can Tries. Sant Josep és un dels barris amb menys equipaments municipals“.

Més habitatges de lloguer social a la zona nord

La formació política reivindica, a més, millores en el conjunt dels Blocs Florida en dos eixos d’actuació. Primer, pel que fa a la naturalització dels espais públics i segon, resoldre la manca d‘habitatge digne i assequible.

En aquest sentit, Manuel Domínguez ha demanat al govern municipal que “prengui les regnes i augmenti el parc d’habitatge de lloguer social en els barris del nord. Ja hi ha el compromís de destinar un milió d’euros a la compra d’habitatges, i aquesta zona ho necessita especialment”.

Millorar les condicions laborals de Serveis Socials

D’altra banda, L’Hospitalet En Comú Podem donarà veu a la secció sindical de CCOO dels Serveis Socials de L’H que reivindica millors condicions de treball per a la plantilla per tal de poder atendre de forma eficient a la ciutadania.

El portaveu del grup municipal ha afegit que “cal cobrir totes les baixes i vacant de personal i millorar els espais de treball. El servei està col·lapsat i pateix tant la plantilla com els ciutadans que no reben el servei que es mereixen”.

Descarbonitzar l’economia

Finalment, L’H En Comú Podem proposarà al govern municipal avançar cap a una economia descarbonitzada amb la implantació d’energies renovables i les comunitats energètiques.