El grup municipal L’Hospitalet En Comú Podem presentarà dues mocions al pròxim mes de novembre: una per obrir més espais públics a la ciutadania i una altra per l’erradicació de les violències masclistes. També presentarà una de conjunta amb el PSC per adherir l’Ajuntament a la ILP sobre el finançament mínim del 6% del PIB per a l’Educació.

Els comuns proposen aplicar mesures d’urbanisme tàctic per tal de millorar l’espai públic i guanyar espai per als vianants, sigui de manera permanent o temporal (per exemple, els dies festius). També recorden que cal intervenir de manera urgent en entorns escolars com el que afecta l’alumnat del Màrius Torres. Volen que siguin els mateixos veïns i veïnes que facin propostes a través dels Consells de Districte.

L’H En Comú Podem demanarà que s’activi un Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) al municipi, ja que consideren que malgrat que el CAID va ser pioner “caldria revitalitzar-lo”. A més, reclamen més pisos d’acollida per a les víctimes de violència masclista i que s’elabori un protocol d’actuació.

Els comuns instaran l’Ajuntament a adherir-se a la “Iniciativa Legislativa Popular” per a la proposició de Llei de Garanties de Finançament del Sistema educatiu Català. Per un mínim del 6% del PIB per a l’educació.