El grup municipal L’Hospitalet En Comú Podem presentarà dues mocions al proper ple de setembre que comptaran amb l’adhesió d’ERC-EUiA.

En primer lloc, proposarà recuperar l’usdefruit de l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias després que l’Ajuntament la cedís a una empresa privada per desenvolupar-hi un museu immersiu d’arts visuals.

El portaveu de L’H En Comú Podem, Manuel Domínguez, ha criticat que “es doni aquesta joia del modernisme industrial a una empresa que pertany a un fons d’inversió. Si volen guanyar diners que comprin una nau industrial, però que no ho facin a costa del patrimoni públic”.

També demanaran aturar el procés de concessió demanial del conjunt industrial d’Albert Germans a RENFE “per destinar-la a un centre de formació” i suggeriran que sigui la ciutadania qui decideixi en cada cas quin ús se li vol donar.

En aquesta línia, el grup municipal proposa aprovar una norma que prohibeixi la concessió demanial de béns culturals d’interès locals.

Pel que fa a la segona moció, LH En Comú Podem vol manifestar el seu suport a les dones al món de l’esport així com el rebuig a les actituds masclistes i sexistes.

Per això condemnen les declaracions “vexatòries” de l’expresident de la RFEF, Luis Manuel Rubiales, i exigeixen que es depurin totes les responsabilitats dins de la federació més enllà de la inhabilitació del president.

També demanen a l’Ajuntament que es comprometi a donar suport a l’esport femení per fer més efectiva la lluita per la igualtat en aquest àmbit.