Com cada any, quan s’apropa el 14 d’abril, dia de la proclamació de la segona república, L’Hospitalet en Comú Podem presenta una moció en defensa de la memòria democràtica i per la reparació de les víctimes de la dictadura franquista. 

Ana González, portaveu del grup municipal LH En Comú Podem denuncia que “som el segon país del món amb més persones per identificar, després de Cambodja. Hem de posar tots els mitjans possibles perquè aquestes persones tornin amb les seves famílies i tinguin un enterrament digne“.

També ha recordat que a Catalunya “prop de 70.000 persones, que defensaven la legalitat, van ser condemnades en judicis militars durant el franquisme. Demanem que s’anul·lin totes aquestes sentències. És una qüestió de justícia i reparació”.

En la mateixa línia, els comuns demanen que l’Ajuntament organitzi un acte institucional de reconeixement a les persones que van defensar la democràcia així com que es retiri qualsevol honor que s’hagi concedit per haver format part de l’aparell repressiu de la dictadura.

D’altra banda, LH En Comú Podem, dona suport a una moció impulsada per CCOO per demanar més recursos per als Serveis Socials de la ciutat i que es presenta conjuntament amb PSC i ERC.