L’H En Comú Podem demana en una moció que presentarà en el proper ple municipal la implementació i el desplegament del projecte comunitari Radars a L’Hospitalet, amb l’objectiu de lluitar de forma comunitària contra l’aïllament social de les  persones grans.

A L’Hospitalet hi ha 30.000 persones més grans de 75 anys, d’aquestes més de 23.900 viuen soles. El projecte Radars és un projecte comunitari que ja han posat en marxa els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.

Manuel Domínguez, portaveu del grup municipal, ha explicat que “del que es tracta és de posar en contacte les persones grans que viuen soles amb el comerç de proximitat, farmàcies, entitats, etc. Amb l’objectiu de que no se sentin tant soles, de que estiguin en contacte amb algú i quant tinguin un problema puguin demanar ajuda. Pensem a més que el Radars es podrien lligar per exemple als projectes tàndem de la ciutat”.

Radars s’articula mitjançant la creació d’una xarxa de barri que compta amb diversos espais de participació. La base d’aquesta xarxa la formen els radars, veïns i veïnes, comerços i farmàcies del barri que, amb una mirada sensible i respectuosa, estan atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important es posen en contacte amb Radars.

L’H En Comú Podem, presenten també dues mocions conjuntes, amb ERC + EUiA i PP, on demanen la reobertura de Radio L’Hospitalet, i millorar la participació ciutadana a la ciutat.