El president de l’Associació Professional d’Empresaris Instal·ladors, (APEI), Ramon Casas ha dit a l’Entrevista de l’Informatiu que Catalunya ha superat les 100.000 instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic.

“Des de l’associació hem vist com des de l’any 2022 hi ha hagut un augment molt important on s’han fet 209 megawatts. El total d’instal·lacions ens proporcionen ara mateix 1.000 megawatts que és tant com allò que fa una central nuclear. Una xifra molt bona però toca continuar endavant, amb més projecció i creure’ns bé que la fotovoltaica és el futur i seguir creixent”.

Els sostres de L’H donen molt de marge per posar-hi plaques fotovoltaiques

Casas ha parlat de L’Hospitalet. “A la ciutat tenim la casuística de molts blocs d’edificis on també intervenim i s’estan instal·lant moltes plaques. Molt creixement en el parc industrialitzat. Tenim molt sostre i l’hem d’aprofitar i continuar sumant”.

Ramon Casas ha advertit que “la Generalitat tot seguint les directrius europees marca que en els propers 20 o 30 anys s’han d’assolir objectius clars amb un augment exponencial dels megawatts. Això fa que necessitem instal·ladors i que toqui formar-los i fer cursos orientats a aquestes instal·lacions que són molt específics”.