Amb l’increment del desembre en 168 aturats, L’Hospitalet tanca el 2023 amb 12.061 persones a l’atur. Acaba un any, on gairebé no ha variat el nombre de persones que cerquen feina a les oficines de treball del SOC.

Així, respecte a fa un any, l’atur s’ha incrementat en només trenta persones, quan el 2022 també es vorejaven els dotze mil aturats. Per trobar a L’Hospitalet, una xifra més baixa de l’atur en un mes de desembre, ens n’hauríem d’anar el 2007. Segons el agents socials, el 2023 ha estat un any de consolidació.

“Aquest 2023 ha estat un any de consolidació de l’ocupació i també de creació de llocs de feina” explica el delegat territorial de la UGT a L’Hospitalet, Nicolás Cortés. “El nivell d’atur a la ciutat s’ha mantingut en comparació amb les dades d’altres anys” destaca Cortés.

Coincideix amb això la coordinadora de CCOO de L’Hospitalet, Lorena González. “Estem amb una taxa d’atur al voltant del 9% a la ciutat, ens agradaria que fos del zero, però estem en unes xifres bastant acceptables” afirma González que considera que, en part, s’ha millorat gràcies a la reforma laboral i recorda que “molts actors la van augurar de catastròfica”.

Pel que fa a la patronal AEBALL, la seva directora general, Rosa Fiol, també valora de forma positiva el balanç d’aquest 2023 respecte a l’ocupació. “Hem seguit creixent, no de la mateixa manera que l’anterior, el 2022, perquè encara estem patint les conseqüències de la Covid.

Perspectives pel 2024

Ja amb la mirada posada en el nou any, l’optimisme dels sindicats UGT i Comissions Obreres és més contingut. Creuen que hi haurà una desacceleració econòmica que frenarà la creació de llocs de feina. Per això, demanen treballar en diferents línies.

“El treball va a escassejar, tot i que les xifres siguin bones. Per això, hem d’anar a fòrmules més imaginatives de repartició de treball. Un exemple seria la jornada laboral d’una setmana de quatre dies de feina” explica Nicolás Cortes de la UGT.

Des de CCOO, també apunten que s’hauria de reindustrialitzar L’Hospitalet. “Estem veient que depenem més del sector serveis, que és un sector precari i molt feminitzat i que ja veiem que no ens ajuda a mantenir taxes d’ocupació” destaca Lorena González.

En canvi, des de la patronal AEBALL, són més optimistes. Creuen que L’Hospitalet està ben posicionada per afrontar els reptes del 2024. “Estem posicionats de la millor manera per assumir els nous reptes amb tot el que hem passat” explica Rosa Fiol i recorda que L’Hospitalet encara importants reptes com el pol biomèdic de la Granvia, el soterrament de les vies o l’ampliació del recinte firal de la Granvia.

A L’Hospitalet, els agents socials disposen del Pacte Local de l’Ocupació com a espai per treballar en el desenvolupament econòmic i la generació de llocs de feina a la ciutat. La pròxima reunió serà aquest mateix mes de gener.