Un any més el Parc de la Marquesa ha estat l’escenari de la gran festa de la diversitat. Cultures de diferents països, defensa pels drets LGTBI+, informació sobre com ajudar a Palestina; aquestes són només algunes de les temàtiques sobre les quals s’ha parlat a la Festa de la Diversitat.

Amb una gran quantitat d’activitats simultànies, el Parc de la Marquesa ha col·locat paradetes de tota classe: informatives, amb venda de roba i objectes, amb menjar de diferents països. També ha preparat dos escenaris on s’han fet concerts i balls, així com activitats de música on tothom es podia afegir.

Foto de Gabriel Cazado.

Fins al parc s’ha acostat David Quirós, actual alcalde de L’Hospitalet, que va jurar el càrrec el passat dissabte en substitució de la Núria Marín. En Quirós ha gaudit de la Festa de la Diversitat com a primer acte oficial. “Estic molt il·lusionat de rebre tantes mostres d’estima. A la tarda vam estar a les Festes de Can Serra i avui en aquesta Festa de la Diversitat, que al final és el model de ciutat que tenim: ciutat diversa i ciutat inclusiva”, ha declarat l’alcalde.

Foto de Gabriel Cazado.

Des de l’organització estan molt satisfets amb l’acollida que ha tingut un any més aquesta celebració. De cara a l’any vinent, esperen poder continuar i fer-la encara més gran. “L’any que ve farem 30 anys. Serà la prova de foc. Ens hi posarem d’acord entre tots per fer una cosa més grossa, però sempre dintre del projecte de sensibilització, que és el que a nosaltres ens interessa”, ha explicat Carme Morro, presidenta de la Comissió de Festes de Collblanc-La Torrassa.

Amb l’objectiu de superar prejudicis envers la resta de persones, cada parada ha pogut explicar de què tracta la seva entitat i com ajudar-los, així com sensibilitzar als visitants. “M’agrada la inclusió que es dona en aquests espais a les comunitats de migrants que tenim molt per exposar”, explica Yomar Verdezoto, qui treballa per a una empresa que es dedica a fer intercanvis amb l’Equador.

Foto de Gabriel Cazado.

Sota el paraigua de la diversitat, la festa ha estat tot un èxit. La reivindicació ha estat el tema principal, però no s’ha deixat de banda el fet de passar-ho bé i poder gaudir d’una vetllada d’intercanvi cultural. Menjar, música, balls i festes han fet gaudir a L’Hospitalet en la seva Festa de la Diversitat.