La Colla Jove Castellera de L’Hospitalet ha celebrat la 24a edició de la Diada Castellera, un any més a la Plaça de l’Ajuntament. En aquesta ocasió, han realitzat figures de fins a nou pisos, d’una extraordinària complexitat i que requereixen una gran exigència tècnica. Les colles encarregades d’aixecar aquests castells han estat els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca. Els altres convidats de la jornada han estat els Castellers de Mollet.

Pel que respecta a la Jove, en aquesta ocasió ha aprofitat per carregar i descarregar un castell 2d6, una figura que ja van poder exhibir a les Festes de Primavera de la ciutat i que tenen molt treballada. El públic també ha pogut gaudir de figures com un 4d9, entre d’altres.

“És una Diada molt especial per nosaltres perquè ens permet veure castells que a L’Hospitalet no es veuen amb tanta freqüència, castells de nou pisos d’alçada. Ens agrada que la gent pugui viure la cultura catalana i el fet casteller de més a prop”, ha declarat l’Annabel Berruezo, vicepresidenta de la Colle Jove Castellera de L’Hospitalet.

La Jove encara busca donar-se a conèixer més a la ciutat, per tal de poder fer arribar la cultura popular i tradicionals a tots els indrets de L’H. “L’Hospitalet és una ciutat on cal potenciar la cultura tradicional i aquesta és la millor manera de fer-ho, amb esdeveniments en espais públics, obert a tothom, gratuït i molt vistós”, ha explicat l’Anna Vicens, presidenta de la Colla Jove.

El públic ha pogut gaudir d’una diada plena de cultura i tradició, amb una plaça plena de gent i amb diverses colles mostrant les seves millors figures. “La gent ho rep amb moltes ganes i il·lusió. Quan parles amb ells i els dius que fas castells, sovint et diuen que els hi avisis”, ha explicat sobre aquest tema l’Annabel Berruezo.