Aquest dijous, 10 d’octubre, es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. A biblioteques, serveis de Salut Mental, àrees bàsiques de salut i l’escola de Infermeria de Bellvitge, estan preparant tot un seguit d’activitats, que avui comencen.

“Els valents que pinten sentiments. Els somnis” és la mostra de dibuixos que es pot veure des d’avui al Centre de Salut Mental Infanto Juvenil, de la Fundació Orienta. A més, la unitat de Salut Metal del ICS al carrer Doctor Ferran i Clua es podrà veure la “Creació de l’arbre dels pensaments i reflexions en salut mental”.

La propera setmana dilluns, 14, i dimarts, 15 d’octubre es faran activitats, i tallers a diferents àrees de salut de la ciutat, entre les que destaca l’activitat “Saps gestionar les teves emocions?” a l’àrea bàsica de salut de La Torrassa.

Dimarts arriba el torn de la partida d’scraable sobre el tema de la salut mental a la biblioteca Tecla Sala, a les 18h. A la mateixa hora, hi haurà una passi de la pel•lícula “El lado bueno de las cosas” que donarà lloc a un cinefòrum.

Dimecres, hi haurà una club de lectura inclusiva a la biblioteca Tecla Sala i una conferència col•loqui sobre “Les emocions en trànsit” a l’auditori Barradas.

Des del dia 16, es pot veure al Centre d’Art Tecla Sala l’exposició “Estado de malestar” un assaig audiovisual sobre la simptomatologia social i el patiment psíquic provocats pel sistema capitalista.

Al llarg de dijous l’Escola d’Infermeria ha organitzat una fira d’entitats de familiars, testimonis i d’altres agents dedicats a la cura de la salut mental. A més, el grup de teatre Imagina representarà “Las zapatillas amarillas” al Centre Cultural Tecla Sala.

Més cinema, el divendres a la Tecla Sala a les 16h amb el cinefòrum sobre la pel•lícula “Elling”

Finalment, dissabte es farà una jornada festiva sobre la salut mental amb una lligueta de futbol, stands, tallers  jocs, i música de la mà de l’Escola de Música a l’escola Pare enric d’Osso a Bellvitge tallers.

A L’Hospitalet, hi ha prop d’una desena de centres d’atenció especialitzada en matèria de detecció i atenció a les persones, que són gestionats pel Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni, la Fundació Orienta i l’ICS (Institut Català de la Salut).