El comitè L’Hospitalet Amb Palestina fa una crida a la ciutadania aquest dimecres acudeixi a la plaça de l’Ajuntament per reclamar la fi del que considera un genocidi de la població palestina de Gaza.

La concentració serà a dos quarts de 8 del vespre i s’ha escollit la data del 15 de maig perquè coincideix amb la commemoració de la diada del Nakba, quan la població palestina considera que va començar l’ocupació dels seus territoris, un dia després de la proclamació de l’Estat d’Israel.

El comitè local de solidaritat amb el poble palestí creu que per aturar la barbàrie que Israel estaria cometent a Gaza, amb desenes de milers de morts, també infants, desplaçats i ciutats destruïdes, calen totes les accions possibles, per petites i modestes siguin, que pugui fer la ciutadania.

Mercè Duch Méliz, membre de L’Hospitalet Amb Palestina, diu que “tots els veïns i veïnes, a l’igual que estan fent els estudiants a les universitats i molta altra gent, crec que no podem permetre que es cometi aquesta massacre”.

I Toni Pérez Ruiz, també integrant del comitè local de solidaritat amb el poble palestí, ha indicat que “cal aturar això com sigui i es pot fer explicant què està passant a Gaza a amics i coneguts, signant manifestos, anant a les manifestacions… tot això son maneres de col·laborar”.

El comitè L’H Amb Palestina fa mesos que funciona i ja ha organitzat diverses accions, com una xerrada a l’Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc-la Torrassa i una intervenció a L’Acollidora per denunciar la mort de milers de nadons i infants a Gaza. Les persones interessades en les reunions i accions que es convoquen poden accedir-hi a través dels canals que tenen oberts a Instagram i Telegram.

El comitè L’Hospitalet Amb Palestina també posa l’accent en el fet que denunciat el genocidi de la població palestina no vol dir ser antisemita, com voldria fer creure el govern conservador d’Israel.

Mercè Duch Méliz explica que “no és cert que una persona que reclama la llibertat de Palestina sigui antisemita, de cap manera. Una persona que demana que s’aturi el geonocidi de Gaza és una persona que defensa els drets humans”.

A banda de la concentració d’aquest dimecres al vespre, a la plaça de l’Ajuntament, L’H Amb Palestina també convida a participar a la manifestació de dissabte als Jardinets de Gràcia, a Barcelona.