El número 3 de la llista de Junts, Josep Rull, ha aprofitat que la ciutat es troba en Festes de Primavera per fer una visita i poder gaudir-ne. “He ballat sardanes a la plaça, amb els gegants al voltant. És molt bonic, demostra que la cultura és viva, que és un batec poderosíssim. La gent surt al carrer amb aquesta primavera radiant i es relaciona, això és el que fa que les ciutats i els països valguin la pena”, ha declarat l’exconseller.

Mentre feia un dinar al bar El Trifàsic, a la rambla de Just Oliveras, s’ha reunit amb part del seu equip i amb membres del partit. A més, preguntat per temes com l’educació i la sanitat a escala municipal ha manifestat que “el país ha de tenir com a prioritat reactivar l’ascensor social; L’Hospitalet és un exemple molt clar d’aquesta necessitat, abans l’esforç es recompensava i ara l’ascensor es troba encallat”.

Juntament amb ell es trobaven Teresa Rubio, coordinadora de Junts per L’Hospitalet i Eliseu Esterlich, cap d’organització i candidat número 28 per Barcelona a les eleccions del 12M. Preguntat per les necessitats del municipi en qüestions de sanitat i educació i quina és l’agenda del partit en aquest sentit, ha explicat que els seus objectius principals són reduir la ràtio d’estudiants en aquells centres que ho necessitin a causa de la seva alta complexitat i reforçar l’atenció primària per tal de descongestionar l’atenció hospitalària especialitzada.

Finalment, també ha volgut dedicar unes paraules a Salvador Illa, primer secretari del PSC i cap de la llista socialista. “Interpel·lo a Illa: si no es millora el sistema de finançament, és impossible plantejar amb la rapidesa necessària totes aquestes situacions relacionades amb l’àmbit educatiu i sanitari.”