Tot i que es podria dir que la novel·la és el gènere més habitual a la diada de Sant Jordi, a la llibreria Espais Llavors ens han convidat a obrir un angle més ample i ens han recomanat un llibre il·lustrat per repassar -i repensar- la història de l’evolució humana, però en aquesta ocasió des del punt de vista de les dones. I també creuen que cal parlar dels efectes perjudicials del turisme.

Femina Sapiens, Marta Yustos i Diego Rodríguez Robredo, Mosquito Books

Textos de reflexió i imatges de qualitat és la combinació de factors que ofereix aquest llibre il·lustrat a totes aquelles persones que vulguin replantejar-se el paper de les dones, més de a meitat de l’espècie, al llarg de l’evolució humana. Si pot haver una visió també feminista de la història humana, aquest títol pot ser una bona manera de començar a plantejar-s’ho.

Estuve aquí y me acordé de vosotros, Anna Pacheco, Anagrama

La periodista Anna Pacheco ha analitzat al fons el fenomen dels efectes predadors que pot tenir el turisme massiu en molts àmbits de la societat, com ara la pressió immobiliària als barris com la precarització de les condicions laborals, entre d’altres. Pacheco visitarà Llavors al maig per presentar aquest text d’anàl·lisi social crític i assagístic que està sent un dels èxits de la temporada.

Si feu un volt per Llavors, a l’entrada de la botiga veureu un rètol que diu que “Les llibreteres estem llegint…” La seducción, Sara Torres, Reservoir Books, la segona novel·la d’aquesta escriptora asturiana, que connecta una jove fotògrafa, una escriptora i una altra dona, l’ambient, el paisatge i l’atmosfera de la costa catalana i la idea del desig.

Com a la resta de llibreries de la ciutat, aquests dies son tot un pic de feina a Llavors perquè han de tenir tot enllestit per a la Diada de Sant Jordi, dimarts vinent, i poder atendre el veïnat i la clientela tant a la botiga com a la rambla Just Oliveras.