Cap a les 10 del matí, l’alumnat del Centre d’Educació Especial Estel Can Bori arriba al parc de Can Buxeres. Allà els esperen els tècnics de parcs i jardins de la ciutat i els educadors mediambientals de l’AMB amb unes plantes aromàtiques que ajuden a afavorir la pol·linització atraient insectes. Un cop els alumnes tenen la seva planta corresponent, ja estan llestos per començar amb el procés de plantació.

Així ha estat una de les jornades del projecte d’educació mediambiental en el qual està participant l’escola hospitalenca. L’AMB ofereix diversos projectes d’ApS, en els quals es combinen processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat educativa per formar treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Oriol Castells, educador mediambiental explica que “ja vam fer una primera sessió on l’alumnat va construir un hotel d’insectes pel seu hort, i avui hem presentat que són els insectes pol·linitzadors, per què són importants, quines espècies n’hi ha, i hem plantat les plantes per ajudar-los”.

Aquesta activitat forma part de les accions educatives que organitza l’àrea metropolitana de Barcelona als parcs de la ciutat. Castells, també remarca que, “aquest tipus d’activitat ciutadana és important perquè l’alumnat aprèn a ser conscient dels entorns naturals, i també adquireixen coneixements sobre els parcs, plantes i insectes d’aquests espais, al mateix temps realitzen un servei a la comunitat”.

Anna Espejo, cap d’estudis de l’escola Estel Can Bori, considera que és una activitat molt significativa pels alumnes perquè “és un seguiment d’activitats d’hort que ja fem a l’escola, i tota la feina més manual i d’embrutar-se es pot desenvolupar”.

Altres activitats que l’Àrea Metropolitana de Barcelona ofereix són entre d’altres, seguiment de caixes nius, difusió del patrimoni històric dels parcs i conèixer papallones.