Si s’ha de parlar d’esport inclusiu a L’Hospitalet, segurament el primer club que s’ha de nomenar és el CEM L’Hospitalet, l’entitat de bàsquet en cadira de rodes més antiga de Catalunya. Després va arribar l’aposta ferma de L’Hospitalet Atletisme per una secció de persones amb discapacitat, grup encara vigent.

I en els últims anys, l’aposta s’ha multiplicat. Des d’altres entitats d’esports individuals a l’esport amb més seguiment, el futbol. El CE L’Hospitalet, la Unificación Bellvitge, el Can Buxeres i l’Hospitalense, entre altres, ja tenen equips inclusius.

“I sobretot amb una sensibilitat molt clara que la inclusió ha de ser efectiva”, explica la vicepresidenta de l’Hospi, Mónica García Solanas. “Hem volgut fer un pas més amb l’objectiu d’incloure les persones amb TEA a la societat”, explica Sergio Gautier, coordinador de l’Hospitalense, club que ha creat un equip per a persones amb autisme juntament amb l’associació Héroes Sin Capa.

Però la cosa no acaba amb el futbol. L’equip inclusiu del CB L’Hospitalet va guanyar el Campionat de Catalunya de bàsquet fa unes setmanes i el passat dissabte el RC L’Hospitalet va quedar quart d’Espanya. Perquè la inclusió no està enfrontada amb la competició. “Ha estat una gran jornada”, explicava Agustín Peña, responsable del RC L’Hospitalet inclusiu, després del Campionat d’Espanya. “La secció ha arrelat molt bé al club”, afegeix,

La inclusió és una realitat cada cop més present a l’esport de L’Hospitalet. El grup de Parkinson del CTT L’Hospitalet és un altre dels exemples recents i, de ben segur, que no serà l’últim.