Un any més s’ha celebrat la Botifarrada PopuL’Har de l’espla Xixell. Les famílies, entitats col·laboradores, l’esplai i el veïnat del barri esperaven amb ganes aquesta nova edició.

Un esdeveniment lúdic que ha estat preparat tant per les famílies com per la canalla, amb la intenció de poder recaptar fons pels projectes socials en els quals treballen des de l’esplai.

Unes 400 persones i més de 40 col·laboradors han gaudit de la botifarrada. Han aconseguit vendre més de 400 tiquets, quasi tots els que tenien disponibles. “Molta gent repeteix cada any i sempre arriba de nova que ho coneix per primera vegada. Aquest any se’ns han acabat els tiquets. Això vol dir que hem tingut una molt bona recepció”, ha explicat la Alba Ballesteros, coordinadora de projectes del C.E. Xixell.

L’esplai, que opera com una entitat sense ànim de lucre, participa en diferents projectes socials que tenen un caire solidari i amb aquests beneficis volen aconseguir dedicar-se a nous projectes, així com donar beques als infants amb els quals treballen i que ho necessiten.

Tallers i diables per amenitzar la jornada

La jornada ha començat amb tallers per als més petits, com pintacares o zones de jocs per a ells. Mentre preparaven el menjar, el grup Folcat Diabòlic ha fet una tabalada per animar l’ambient amb el seu espectacle musical. En aquesta trobada, un any més, han pogut coincidir des de voluntaris, fins a membres de l’esplai o veïns del barri.

“Aquest esdeveniment uneix a molta gent i al final totes les entitats volen fer coses pel barri; coses que puguem gaudir tots i totes, tant les persones que ho organitzem o col·laborem, com els que venen a passar l’estona i a participar-hi. La majoria de les famílies estan molt agraïdes. Els que som voluntaris ho fem perquè volem i res més. Per això ens donen les gràcies, per tota la feina feta i per l’esforç que hi dediquem”, assenyala la Clara Martín, qui treballa com a monitora i que també s’encarrega de coordinar als voluntaris dels dissabtes.