Els alumnes de l’Institut-Escola Pere Lliscart fan esgrima a l’assignatura d’Educació Física. L’esgrima combina forma física, tècnica i tàctica

Dins les competències de l’assignatura d’Educació física a 2n d’ESO, en l’àmbit de d’esports d’adversari, l’Institut-Escola Pere Lliscart va triar fer esgrima, un esport que pocs joves coneixen i practiquen. L’esgrima es pot practicar amb espasa, sabre o floret, és un esport que combina forma física, tècnica i tàctica. 

La professora Educació Física de l’Institut-Escola Pere Lliscart, Sheila Montserrat Almecija, va triar l’esgrima per fer a l’assignatura perquè era un esport motivant i diferent pels alumnes: “Amb l’esgrima es treballa els valors de l’esport, l’autocontrol, el respecte als companys i companyes, saber perdre i després també estem treballant tota la part de coordinació, agilitat, coordinació del tronc superior amb el tronc inferior, la velocitat… podem treballar molts aspectes dins de l’educació física i molts valors dina de l’esport”.

l’examen final els alumnes han de fer una escena com si fos d’una pel·lícula on cada un dels grups ha de fer marxar, trencar i el fons i hi ha d’haver una lluita transmetent un missatge final.

Aquesta activitat durarà cinc setmanes, el temps que tenen llogat el material que els ha facilitat la Federació d’Esgrima.