El Centre d’Art Tecla Sala acull una exposició inèdita de l’escultor Sergi Aguilar.  “Mapes amètrics” forma part del cicle Observatori Tecla Sala i es pot visitar fins al 14 de juliol.

Sergi Aguilar ha estat treballant durant 20 anys de forma paral·lela a l’escultura i ho ha fet durant els seus viatges a espais molt radicals, com són els deserts de Líbia, Xile, Bolívia i Nicaragua. Sergi Aguilar ha estat recollint les experiències viscudes en un seguit de quaderns de viatge dels quals ara se n’exposen una part a la mostra “Mapes amètrics”.

Fotografia: Gabriel Cazado

La comissària de l’exposició, Teresa Blanch, explica que l’exposició de Sergi Aguilar deixa a entendre que “és molt difícil definir una realitat d’endinsament dins de la natura quan no hi ha referències de cap mena al teu voltant”. Per Sergi Aguilar, “les rutes podrien ser un esquelet de la terra”, explorat en centenars de dibuixos inèdits que reescriuen l’experiència del viatge amb nombrosos bucles de coordenades, registres fotogràfics, senyals i mapes fragmentats.

Fotografia: Gabriel Cazado

Aquesta exposició s’emmarca en el cicle Observatori Tecla Sala, un espai que vol afavorir la prospecció d’artistes en actiu i de llarga trajectòria del nostre país. Observatori Tecla Sala neix amb la idea de donar suport a aquests creadors i divulgar els seus treballs més recents.

Sergi Aguilar, 50 anys treballant l’escultura

Sergi Aguilar (Barcelona, 1946) es va formar a l’Escola Massana i al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona entre 1962 i 1967 i, posteriorment, va ampliar formació en estades personals a París, Londres, Praga, Stuttgart i Menorca. Va iniciar el seu treball com a escultor el 1972, ha treballat el marbre i l’acer i, des dels anys noranta, tradueix en obra escultòrica dibuixos i fotografies d’espais que ha visitat. A l’inici dels 2000, abandona l’escultura com a mètode únic de treball per centrar-se en el territori com a eix de la seva obra.

Aquest escultor també ha participat en exposicions individuals i col·lectives en galeries d’arreu d’Europa i dels Estats Units, així com al Museu Guggenheim de Nova York, al Carnegie Museum of Art de Pittsburgh o la Fundació Gulbenkian de Lisboa. També hi ha obra seva a l’espai públic en ciutats com Barcelona, Vila-seca o Vitòria.