L’escriptor i historiador hospitalenc Ireneu Castillo acaba de publicar ‘Pobles medievals de Catalunya’, un llibre de divulgació que ens convida a conèixer 50 petites joies que destaquen per la seva herència cultural i històrica.

Castillo ha fet una selecció de 50 pobles de Catalunya com Púbol, Besalú, Rupit, Florejacs, Prades o el preferit de l’autor Montfalcó Murallat, a la Segarra. Molts d’aquests pobles encara conserven els carrers, esglésies i ermites, ponts, baluards i muralles, que l’autor ens convida a conèixer per endinsar-nos en la seva història.

Són llocs que han aconseguit mantenir la seva essència, convertint-se en punts d’atracció turística on els visitants poden trobar una barreja de patrimoni, riquesa mediambiental, tradició cultural, festes i tradicions i una varietat de gastronomia.

Cada capítol de ‘Pobles Medievals de Catalunya’ conté informació pràctica del poble en qüestió per saber com arribar-hi, història, curiositats i què hi podem veure.

D’entre els pobles que apareixen al llibre hi ha, també, Sant Martí d’Empúries, Esterri d’Àneu, Monells, Peratallada, Tossa de Mar, Tavertet, Guimerà, Montblanc, Meranges, Vilaller, Prades i Horta de Sant Joan.