Primer dia d’escola després de les vacances d’estiu i, per tant, dia de motxilles i de retrobaments, de la canalla amb companyes i companys, retrobament amb les mestres i els mestres i retrobaments també entre les mares i els pares, en una escena que hem copsat a l’escola Lola Anglada, de Can Serra, però que, de ben segur, es repetirà cada dia a primera hora del matí a totes les escoles de la ciutat.

A l’escola Lola Anglada, un dels centres educatius de la ciutat considerats d’alta complexitat i que té la diversitat de la canalla com a valor i tret distintiu, el nou curs escolar ha començat amb normalitat, amb expectatives i amb confiança en els equips docents per part de les famílies.

María Luisa Cáceres Ruiz ha explicat que “el meu fill gran ja va venir aquesta escola i ara vnen els dos fills petits, coneixem les mestres i els mestres i ens agrada com ensenyen”.

En la mateixa línia la Glorianny Paola Familia Robles ha indicat que “m’agrada la manera de fer classe i espero que ls meves filles s’ho passin bé aquest curs i puguin passar a l’ESO, a l’institut sense problemes”.

Aaron Urías Monge també té bones expectatives pel que fa al curs que acaba de començar i també ressalta la tasca de l’equip docent “perquè tracten molt bé els infant”.

I la Jamila Bouguir ha posat l’accent en el fet que “en aquesta escola hi ha diversitat i està bé que els infants a banda de l’aprenentatge acadèmic també aprenguin a conviure amb d’altres cultures”.

En aquest centre també es probable que es produeixei el fenomen de la matrícula viva, és a dir, infants que arriben a la ciutat dl llarg de l’any i que han de ser escolaritzats amb el curs ja iniciat, un aspecte al qual s’ha referit l’alcaldessa, Núria Marín.

Marín ha recordat que a L’Hospitalet, al contrari que a la resta de Catalunya, la demanda de places de Primària està creixent i cal que la Generalitat abordi amb l’Ajuntament la planficació de places i les mesures per fer-hi front a la matrícula viva.

Però, mentrestant, les classes ja funcionen i la canalla de Primària de l’escola Lola Anglada ja ha començat a fer feina i a prendre decisions importants, com el nom que tindrà cada classe.

I, és clar, també hi ha hagut esmorzar esbarjo. Justament, a l’estona del pati, els infants de l’escola Lola Anglada, que l’any passat va participar en un projecte educatiu que tenia com a fil conductor enviar un correu electrònic a l’Ajuntament amb diverses peticions, li han recordat a l’alcaldessa Marín que, tot i que s’hi han fet millores al centre, encara resta pendent un compromís important: la taula de ping-pong.

A l’escola Lola Anglada, com a d’altres centres educatius de la ciutat, també estan pendents de rebre les ajudes de l’Administració per poder instal·lar tendals que donin ombra al pati.