Dia de grans emocions per a la comunitat educativa de l’escola Ernest Lluch, que, després d’onze anys de lluita i reivindicació, ja ha pogut estrenar el seu edifici, ubicat al carrer Montseny, un centre en el qual la Generalitat de Catalunya ha acabat invertint 3,2 milions d’euros.

Retrobaments després de les vacances d’estiu, cartolines de colors per fer un mosaic de bons desitjos, parlaments, lectura d’un poema i tall de cinta pertinent per prendre possessió dels nous espais, ben amplis, amb molta llum natural i ben equipats per continuar el projecte pedagògic, un projecte basat en la diversitat i en el treball per projectes.

La comunitat educativa de l’escola Ernest Lluch ha explicat que no estrenen escola, sinó edifici nou, perquè sempre han estat una escola, una comunitat educativa, també en els mòduls del carrer Mas. Segons Sílvia de Diego, mare de l’escola i membre de l’AFA, “tot el temps que hem reivindicat un nou edifici ens ha servit també per fer molta pinya”.

Els alumnes es mostraven contents d’estrenar instal·lacions i en general de tornar a l’escola (veure vídeo). L’alcaldessa, Núria Marín, que ha visitat l’escola a primera hora, dit que felicita la Generalitat per l’entrada en funcionament de la nova escola Ernest Lluch, però recorda que han calgut més d’onze anys per tirar-la endavant.

Una opció educativa de l’escola Ernest Lluch ha estat nomenar els espais i les dependències del centre amb paraules d’idiomes d’arreu del món que no tenen traducció, amb el propòsit de reflectir la diversitat de la Torrassa i el respecte per la multiculturalitat. “Volem posar en valor la diversitat de llengües que parlen els alumenes de la nostra escola”, ha explicat al directora del centre, Anna Fernández.

L’escola Ernest Lluch incorpora aquest curs dos grups de P3 i comptarà amb un total de 285 infants. L’equip directiu ha volgut destacar la implicació de tot l’equip docent per endreçar el centre i adequar les aules i la resta d’espais en un temps rècord, en 48 hores, durant el cap de setmana.

I tota la comunitat educativa se n’alegra que els mòduls del carrer Mas continuïn acollint una escola i li desitgen molta sort i bona feina a l’alumnat, professorat i famílies de l’escola Maria Miret.

Feia molts anys que no s’inaugurava un nou edifici per a una escola de la ciutat. Cal remuntar-se a la inauguració de les escoles La Marina, Prat de la Manta i Pep Ventura, totes tres escoles del pla d’urgència que van ser construïdes de nou. 

Ara resta pendent la construcció d’un nou edifici per a l’escola Paco Candel que va néixer fa 11 anys, al mateix temps que l’Ernest Lluch, però que continua en mòduls prefabricats.