Més d’una trentena de veïns i veïnes de Les Planes-La Florida han assistit a alguns dels cursos intensius que ha impartit l’Escola de Vida durant el mes de juliol. Aquesta formació és una oportunitat per iniciar-se en alguna de les llengües oficials així com de socialitzar amb les persones que viuen i treballen a prop. 

A menys d’una setmana de finalitzar el curs intensiu de castellà o català, els alumnes de l‘Escola de Vida Les Planes-La Florida ja poden mantenir una conversa. La majoria dels alumnes fa pocs mesos que s’han establert a L’Hospitalet i han tingut poc contacte amb la llengua.

El Habold Dzitou, que va venir des del Camerun, és programador informàtic, però aquí encara no he trobat feina. “Em dedico a les tasques de la llar. Vull aprendre el castellà i el català per conversar amb els amics però també per inserir-me al món laboral“.

Durant el mes de juliol, més d’una trentena de veïns i veïnes de Les Planes-La Florida, de procedències molt diverses, han assistit a algun dels cursos de llengua catalana o castellana que s’han impartit de dilluns a dijous 3 hores cada dia. L’objectiu dels alumnes és trobar feina al més aviat possible.

Segons la professora que els ha acompanyat en aquest aprenentatge, Judith Olmo, s’utilitza una metodologia molt comunicativa “basada en situacions reals”. Ara ja poden establir una conversa més fluida. Quan van començar només podien dir hola i poc més”, ha afegit.

A finals d’aquesta setmana, l’Escola de Vida tancarà per vacances, però tornarà al setembre amb l‘oferta formativa convencional: cursos d’alfabetització, de castellà, català, anglès i francès, però també altres activitats comunitàries com costura o ioga.

Les preinscripcions estaran obertes els pròxims dies 12, 13 i 14 de setembre en horari de matí i de tarda. Es podrà fer tant telemàticament com presencial amb cita prèvia.