Fa 5 anys, l’Escola de Vida es va crear com un projecte de formació d’adults que, encapçalat entre d’altres, per l’AFA de l’Escola Joaquim Ruyra dins del Pla Integral de Blocs Florida-Les Planes. No obstant això, sempre han deixat clar que no eren una escola d’adults més.

Karla Montenegro Quintana, directora de l’Escola de vida ha comentat a l’entrevista de l’Informatiu: “No som una escola de formació d’adults estàndard perquè tenim una voluntat comunitària i al llarg d’aquests cinc anys hem anat construint una comunitat educativa”.

També ha volgut agrair el suport de l’AFA, dels veïns, veïnes i entitats, i del Pla Integral de Blocs Florida-Les Planes que va apostar per aquesta activitat i que ha permès que l’Escola de Vida es consolidi com a projecte integrador.

Una formació adaptada a la demanda

Algunes de les activitats que es duen a terme són cursos d’alfabetització, cursos d’idiomes, costura i ioga, entre d’altres. Tanmateix, en un principi no sabien quina seria la seva oferta, ja que tampoc sabien quin havia de ser el perfil de l’usuari de l’Escola.

Per aquest motiu, els impulsors del projecte van fer gairebé 400 entrevistes a la població del barri i van escoltar a aquells que s’apropaven al seu local. “En un primer moment la gent buscava cursos de cuina, informació sobre factures de la llum… I la gent que entrava per la porta ens deia que necessitava aprendre català i castellà, en primer lloc, i, en segon lloc, alfabetització”, apuntava Karla Montenegro.

Durant aquest temps, també han engegat projectes singulars com per exemple ‘Dones en Rodes‘ on han ensenyat a anar en bicicleta a dones del barri, una iniciativa que ha rebut un premi de l’AMB. Aquesta activitat va sorgir de la vinculació de l’entitat amb les veïnes del barri que van explicar que no sabien anar en bicicleta perquè mai ho havien fet.

Una altra d’aquestes iniciatives singulars que han tirat endavant amb altres entitats en xarxa, és la de la Biblioteca Humana, la qual esperen repetir per tercer cop consecutiu l’any que ve.