Les escoles de segona oportunitat són una resposta per a joves que no reben formació o que no tenen estudis secundaris postobligatoris. A L’H, fa 8 anys que funciona el Centre Municipal de Formació i El Repartidor-Escola Restaurant i a l’espai de l’Entrevista en parlem amb Begonya Gasch, la directora de la Fundació El Llindar.

En aquest centre els joves tenen acompanyament personalitzat, itineraris de formació que s’adapten a ells i es fan aliances amb empreses per guiar el projecte de vida de cada jove tot afavorint el seu retorn o la inserció en el món laboral.

Begonya Gasch és la directora de la Fundació El Llindar i assegura que aquest any han passat per l’escola 70 alumnes, en diferents formats. El primer any cursen cuina i sala, en el segon poden escollir entre aquestes dues opcions i ara amés tenim l’FP dual que permet que alumnes disposen d’un 30% de la seva jornada tinguin un contracte laboral”.

Una part important de la formació és que el que aprenen els alumnes el posen en pràctica en el restaurant que teniu a la mateixa escola. “Tenim molt bona qualitat i oferta gastronòmica a un preu raonable i també proposem un aprenentatge real, en el marc d’un negoci real”.

De fet, l’experiència ha crescut amb l’obertura fa uns mesos del restaurant La Pau a ciutat Vella a Barcelona.