El concert central de Nadal de l’Escola de Música-Centre de les Arts va omplir dimecres el Teatre Joventut tant de públic com de música i teatre. La varietat va ser la tònica dominant amb set actuacions, que van anar des del gospel al jazz manouche, passant per Beethoven i entreactes teatrals.

“Recordo el primer concert de Nadal de l’Escola de Música al Teatre Joventut. Ha canviat molt, des de llavors. Els alumnes han crescut i ara ja són artistes”. Així introduïa l’alcaldessa, Núria Marín, el concert central de Nadal de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Núria Marín va recordar també com l’escola es va posar en marxa amb el somni de poder fer arribar l’ensenyament de la música i les arts a tothom. “Ara l’escola comença una nova etapa amb la construcció de la seva seu central. Esperem que les obres de remodelació del centre Pla del Llobregat, al Gornal, comencin molt aviat”.

L’alcaldessa també va destacar el fet que la Generalitat ha deixat de subvencionar l’Escola de Música però que l’Ajuntament continuarà lluitant per tirar endavant aquest projecte.

El tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, també va participar en l’acte i va recordar alguns importants números de l’Escola de Música-Centre de les Arts. “Ja tenim 1.300 alumnes. Aquest any hem fet 103 concerts. I tot i que la Generalitat ens ha deixat sols en aquesta projecte, esperem que al Nadal de 2014 ja podrem comptar amb la nova seu”.

Les actuacions

En el pla musical, el concert va comptar amb una mostra variada de la feina d’alguns dels 1.300 alumnes de l’escola.

Va ser variat per amplitud d’edats: des del infants de 7 anys que fan música i moviment als adults que formen part del combo de jazz manouche o de l’orquestra de ministrils. I també per estils. Va començar el grup de metalls amb fanfarries. Els més petits van interpretar amb carrillons Big Country. El cor de gospel va cantar As, d’Stevie Wonder. La Big ensemble, la big band més veterana de l’escola, va tocar Makin’Whoope.

Cap a la meitat del concert va ser el torn de l’orquestra simfònica, formada per nois de diverses edats que van interpretar la 7a Simfonia de Beethoven.

El manouche, els ministrils i el combo de pop-rock Stemtips van tancar el concert. I entre actuació i actuació, infants i adults dels grups de teatre de l’escola van realitzar entreactes.