L’últim Europeu de Dansa Acrobàtica ha deixat a l’Escola de Dansa Piràmide com un dels clubs referents. L’entitat de L’Hospitalet va participar amb 14 coreografies, 8 més de les que va portar al mateix campionat un any abans. Tot plegat fruit d’un gran creixement dels seus i les seves competidores, que han experimentat un gran salt qualitatiu.

Entre les medalles hi ha dos ors, guanyats pel grup “Panteras”, un trio format per les més petites del Piràmide, i també pel grup “Flyers” que de fet va revalidar el primer lloc aconseguit a l’Europeu de 2022.

Un dels integrants de Flyers, Aitor Hernández, que també és entrenador i co-director de Piramide explica que “ja vam veure el gran nivell que hi havia només posar-nos a escalfar. Tots els participants ens vam picar i vam començar a esclafar fort. Va servir per demostrar que el Piràmide arribava en un gran estat de forma. Aquesta petita guerra psicològica va servir per sortir a l’escenari amb moltes ganes de demostrar que érem els actual campions d’Europa. I realment aquest escalfament fort va donar resultat perquè vam revalidar el títol”.

De la mateixa manera, la co-directora Ylenia García assegura que “quan arribes al campionat la feina prèvia ja està feta. Jo sempre dic que els campionats es guanyen als entrenaments. Als campionats només es recull la feina que has fet abans. Si surts a l’escenari a gaudir el públic i els jutges ho valoren. Tens, en definitiva, més probabilitats de guanyar” .

A banda dels dos ors, Piràmide també es va endur tres plates i dos bronzes. Tot i així, el que més es valora és el fet d’haver quedat entre els sis primers classificats en tretze de les catorze coreografies que van participar a l’Europeu.

“És un club petit. Tot i que tenim cada dia més gent, volem mantenir l’esperit familiar. Les més grans sempre tenen cura de les més petites. Per aquesta raó, quantes més esportistes del Piràmide estiguin al més amunt dels campionats  més ho valorem. Preferim això a guanyar medalles”, assegura Ylenia García.

L’Escola de Dansa Piràmide recomana començar a la dansa acrobàtica a partir dels 4 o 5 anys. Tot i que és un esport que també es pot començar a practicar amb més edat.