Des d’aquest divendres vespre i fins el 7 de gener L’Hospitalet s’il·lumina de Nadal. Un espectacle de màgia, música i fantasia a la plaça de l’Ajuntament ha donat el tret de sortida a les festes, i ha servit de marc per encendre l’enllumenat nadalenc col·locat a l’espai públic.

Centenars de persones de totes les edats han seguit l’espectacle d’inici de festes des de la plaça de l’Ajuntament. Santa Claus i els seus ajudants, elfs, rens i fades, han protagonitzat l’acte. Hi ha faltat, però, un personatge: l’entremaliat ren Rudolph, que ha decidit jugar a ‘fet i amagar’ i no ha fet acte de presència durant el show.

Santa ha proposat als nens hospitalencs que l’ajudin a trobar-lo i els ha donat fins el 23 de desembre perquè col·laborin deixant missatges sobre possibles pistes i localitzacions d’aquest ren. Ho poden fer dins de la bústia de ferro instal·lada a la plaça per recollir també les cartes dels regals nadalencs.

Una fada elfa ha estat l’encarregada d’encendre amb la seva màgia les llums de la façana de l‘ajuntament i de l’arbre gegant de Nadal que presideix la plaça. Ho ha fet gràcies a la pols màgica que ha deixat anar des de les alçades, ja que ha aparegut desplaçant-se a través d’una tirolina.

Grans i petits han quedat fascinats per la màgia de la fada de la llum.

Enllumenats 81 carrers i 16 places

L’Ajuntament ha il·luminat un total de 81 carrers i 16 places, 3 espais més que l’any anterior, i s’han distribuït més de 900 ornaments per tots els barris. Tot l’enllumenat és de llums led, de baix consum energètic i, per quart any consecutiu, l’ha finançat íntegrament el Consistori, com a mesura per ajudar el comerç local.

L’enllumenat nadalenc romandrà encès fins el 7 de gener de dilluns a diumenge de 17.30 a 22 hores. La nit de Nadal i el dia 25 es tancarà a la mitjanit, mentre que les nits de Cap d’Any i Reis, ho farà a la una de la matinada.

Arrenca la programació nadalenca

Les festes de Nadal han arribat amb el lema “Sent l’escalfor de Nadal”. Entitats i Ajuntament han enllestit un ampli programa d’activitats que es desplega per tots els barris. En destaquen els cinc grans espais temàtics, concerts, fires, cagations populars, activitats solidàries, patges reials, i en acabat, la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient el 5 de gener. Totes les propostes es poden consultar al web (www.l-h.cat/nadal).

Cinc grans espais temàtics, amb reserva prèvia

Aquest Nadal tornen a habilitar-se els espais temàtics des d’on grans i petits poden viure immersivament la màgia de les festes. Ho faran en les següents dates i emplaçaments.

El Circ de Nadal. Del 16 de desembre al 7 de gener a l’esplanada de la Feixa Llarga amb la travessia Industrial.

El Campament Reial. Del 27 de desembre al 4 de gener al parc de les Planes.

La Fàbrica de Caramels. Del 27 de desembre al 4 de gener a Torre Barrina. 

La Fàbrica de Joguines. Del 27 de desembre al 4 de gener a Can Trinxet.

El Jardí dels Desitjos. Del 27 de desembre al 4 de gener al parc de Can Buxeres.

Cal tenir en compte que per accedir a qualsevol d’aquests espais caldrà fer reserva a través de www.l-h.cat/nadal. Per al Circ de Nadal, les reserves s’obriran a partir de l’11 de desembre, per a la resta d’activitats, les reserves s’obriran el 18 de desembre. Un cop obert el període de reserva, els dos primers dies hi haurà preferència per als ciutadans empadronats a L’Hospitalet.

Altres activitats tradicionals

Fira de Santa Llúcia. Rambla de Just Oliveras. Fins al 23 de desembre, de 10 a 21 hores

Fira de Nadal i Reis. A la rambla de la Marina (entre el carrer d’Enric Prat de la Riba i el carrer de Provença). Del 13 de desembre al 7 de gener, de 10 a 21 hores

Pessebre institucional de l’Ajuntament. Es pot visitar fins al 4 de gener, de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius romandrà tancat. Els artistes d’aquest any són Miguel Romero i Carlos Buj. 

XXXI Mostra Pessebrista a l‘edifici de l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet fins al 7 de gener, en horari d’obertura de l’equipament. Enguany, per tercer any consecutiu, dedicat al món dels Playmobil

Concert Extraordinari de Nadal. El divendres 22 de desembre, a partir de les 20 hores, el Teatre Joventut a càrrec de la Coral Xalesta, que enguany ha celebrat el seu 50è aniversari

Cavalcada del Pare Noel. Dijous 21 de desembre, a partir de les 17.30 hores. El recorregut es farà pels barris de Pubilla Cases, Can Serra i la Florida.

Cavalcada de Reis. Començarà a les 17 hores a la plaça de Francesc Macià, a Santa Eulàlia. Sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça i seguirà pels carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a la plaça de l’Ajuntament a les 19.30 hores.