El calendari vacunal ve amb novetats tant pel que fa als infants com en els adults. En la vacunació contra la bronquiolitis s’aplica un anticos monoclonal que fa front al virus respiratori sincicial que provoca una immunització massiva.

El Dr. Ferran Moraga-Llop, portaveu de l’Associació Espanyola de Vacunologia ha dit que “aquest virus provoca el 80% dels virus respiratoris. Es vacuna als nens nascuts des de l’abril passat i també es farà el mateix als que neixin ara i fins el 30 de març de l’any vinent. També s’ha incorporat la vacunació contra la grip al calendari infantil als nens d’entre 6 i 59 mesos”.

La vacuna de la grip s’aplica a més persones

Pel que fa als adults hi ha modificacions en les estratègies. Moraga-Llop ha parlat de “la vacuna de la grip que es posarà a persones en situació de risc ja sigui per l’edat, a partir dels 60 anys o com en el cas dels fumadors. La vacuna del neumococ a partir dels 65 anys té un més ampli espectre i pel que fa a l’herpes zòster es vacunen els que han fet 65 anys, els més grans de 80 i de 90 en endavant més els grups de risc”.

El Dr. Moraga-Llop ha explicat l’aplicació de les vacunes mucoses. “S’administren per via nasal que va molt bé perquè es posa pel mateix lloc on entra la infecció i això provoca defenses naturals per combatre-la”.