Fan 2,5 m d’amplada per 4 m d’alçada i pesen 3.500 kg. Són les mides d’una tiny house. O el que és el mateix, una mini casa prefabricada que es pot remolcar amb un 4×4.

En aquests mòduls de poc més de 35 m2 hi poden dormir fins a 6 persones, això sí, només amb els estris imprescindibles.

Diverses empreses dedicades a la fabricació de les tiny houses s’han inclòs per primera vegada al saló del caravàning. Ja que han esdevingut, en els últims anys, una forma més econòmica i sostenible de tenir una segona residència sigui en un càmping o en un terreny particular.

La directora de projectes de l’empresa NOMA Tiny HouseInés Romero, ha assegurat que “a Catalunya fa 8 anys que s’estan venent, ja que cada vegada hi ha més gent que valora la vida a l’aire lliure. A més, la sensació a l’interior és de més amplitud que en un mobilehome, ja que l’espai és diàfan”.

Per a Juanma Montoro, que ha vingut expressament des de Mallorca, les tiny house són un altre tipus de vida, perquè “aquí només pots tenir el que necessites perquè l’espai és limitat. Però la vida a l’exterior és fonamental”.

Les càmpers salven el sector del caravàning

Però les veritables protagonistes del saló són les furgonetes transformables. Gràcies a les càmpers el sector del caravàning es va revifar després de la pandèmia. A Espanya, de les 320 matriculacions que es van fer al mes de setembre, 202 eren càmpers. Una xifra que ha suposat un increment del 34% respecte al mateix mes de l’any passat tot i la crisi de components.

Les càmpers representen dos terços de les matriculacions d’autocaravanes a Espanya

El Saló Caravàning encara es pot visitar aquest cap de setmana de 10:00 a 20:00, excepte el diumenge que tanca a les 19:00h