Creu Roja de L’Hospitalet serà l’entitat distribuïdora de dos tipus de targetes moneder per a l’alimentació. Per una banda, farà arribar a les famílies en situació de vulnerabilitat les que finança l’Ajuntament amb 900.000 euros i per l’altra, les que finança el Govern central, amb més de 476.000 euros, que ha de distribuir la Generalitat d’acord amb altres criteris específics.

El president de l’entitat, Jesús Solores, ha celebrat que després de més de quatre mesos d’aturada es tornin a reactivar les targetes tot esperant que a partir d’ara la recàrrega sigui més estable. “Calculem que a partir de la pròxima setmana prop de 150 famílies de L’Hospitalet puguin tornar a fer servir aquestes targetes per omplir la cistella de la compra”, ha concretat.

Tant la Creu Roja, com La Vinya i Càritas, que també gestionaven aquestes targetes, han fet costat a les famílies que s’han vist afectades per l’endarreriment. I han continuat repartint aliments provinents d’altres programes.

De fet, segons ha explicat el Jesús Solores, l’objectiu de la Creu Roja no és només repartir targetes “sinó el que volem és donar acompanyament a les famílies per tal que surtin d’aquesta situació. Sigui en la recerca de feina o bé en l’elaboració de dietes saludables”.

Un tercer programa d’ajuts de caràcter social i formatiu a través del qual també es reparteixen targetes moneder a la ciutat és el programa Ona, que Aigües de Barcelona ha acordat amb Creu Roja L’Hospitalet. L’any passat es va acompanyar a 55 persones.