Fa quatre mesos que la recàrrega de les targetes moneder va quedar paralitzada a causa d’un canvi en l’administració d’aquest recurs econòmic. A principis d’any, diverses famílies en situació de vulnerabilitat denunciaven que el mes de desembre va ser l’última vegada que els van recarregar i que Serveis Socials no els podia assegurar quan tornaria a haver-hi saldo disponible.

Després d’una llarga espera, fonts municipals han fet públic que l’aportació econòmica municipal ja s’ha fet arribar a la Creu Roja de L’Hospitalet, l’entitat que s’encarrega de gestionar a aquest ajut i fer l’acompanyament a les famílies beneficiàries.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota, ha declarat que el procés ha sigut complex “perquè estàvem pendents dels criteris del Ministeri i de la Generalitat que ens van arribar l’11 de març. Havíem d’esperar a tenir-ho per evitar duplicitats”. A L’Hospitalet hi haurà dos tipus de targetes moneder per a alimentació: les que financia l’Ajuntament amb 900.000 euros i les que financia el Govern Central, amb més de 476.000 euros, que ha distribuir la Generalitat. Els destinataris són diferents en cada cas.

Aquest projecte de targetes moneder s’inclou al Servei de Garantia Alimentària al qual cada any l’Ajuntament destina més de cinc milions d’euros.

Càritas i La Vinya, en canvi, carregaran les targetes moneder amb un ajut que distribueix la Generalitat i que encara està pendent de determinar.