Les rebaixes d’estiu ja no són el que eren. Malgrat que la majoria d’establiments mantenen l’1 de juliol com la data d’inici, el bon temps farà que enguany s’allarguin fins ben entrat el mes de setembre. Hem parlat amb alguns petits comerciants de la ciutat per conèixer l’impacte de la rebaixes d’enguany.

La Maite Jal és la propietària de Jal, una botiga de roba ubicada a la zona més comercial del barri de Santa Eulàlia, a tocar de Mercat Municipal. Com la majoria de comerços del seu entorn, va penjar el cartell de rebaixes l’1 de juliol però encara les mantindrà durant el mes de setembre. De fet cada any el retira el cartell de rebaixes més tard.

“Encara no ens ha arribat tot el gènere de la nova temporada i no en tenim ni per omplir l’aparador. A més, encara fa calor i no ve de gust comprar roba de màniga llarga. Creiem que farem el canvi a mitjan setembre”, ha concretat la Maite Jal. Així doncs, mentrestant, continuen venent roba d’estiu i els preus continuen baixant.

A la sabateria Chíc, que ocupa un dels locals exteriors del Mercat de Santa Eulàlia, ho tenen tot al 50% de descompte i la propietària ho mantindrà uns dies més.

“Hi ha molta gent que continua portant sandàlies fins al mes d’octubre o novembre i també n’hi ha que les compren i se les guarden per l’any vinent. Això si tenen sort i troben el seu número”, ha explicat la propietària de Calçats Chíc, Andrea Melero.

El Daniel García, que té una sabateria infantil a la mateixa zona, no acostuma a notar un augment significatiu de les vendes durant el període de rebaixes. “Els clients compren per necessitat, quan la sabata se li ha quedat petita al seu fill o filla. A més, és molt difícil comprar una sabata d’un any per l’altre com passa amb els adults”.

La majoria dels comerciants tancaran el període de rebaixes estivals prou satisfets de les vendes i amb ànims renovats per encarar una nova temporada. Tot i que sempre els queda el record d’èpoques millors.