La cooperativa Brotes ha organitzat una trobada veïnal al Centre Municipal Ana Díaz Rico per posar en comú el projecte “I tu, què hi veus?”, una reflexió al voltant de la diversitat i la convivència. L’activitat ha format part de la setena edició del Fòrum del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, una programació d’actes que al llarg del mes de juny vol mostrar al veïnat la tasca que duen a terme les entitats del barri.

I tu, què hi veus? És la pregunta que en els últims mesos s’ha formulat a diversos veïns i veïnes del barri de Les Planes – Blocs Florida. En unes unes postals que mostren una noia negra vestida de flamenca, han pogut escriure i dibuixar tot allò que els transmetia la fotografia.

Un retrat que reflecteix la barreja de cultures de l’Agnes Essonti, protagonista de la fotografia i també tècnica de la cooperativa Brotes. “Jo sóc de L’Hospitalet, la meva mare és d’Andalusia i el meu pare és africà. Amb la fotografia tenia ganes de mostrar aquesta hibridació d’identitats i hem interpel·lat les veïnes del barri amb aquesta imatge per mostrar que hi ha diversitat de mirades. No cal pensar de la mateixa manera per treballar conjuntament”, explica. 

Durant el projecte, impulsat per la cooperativa Brotes, s’han recollit una setantena de respostes amb tota mena de missatges que s’agrupen en un llibret i que s’han posat en comú en una trobada veïnal.

Agnes Essonti explica que “hi ha gent que ha fet referència al tema flamenc i Feria de Abril, d’altres han parlat de la diversitat de llengües i cultures que hi ha al barri, també hi ha descripcions literals de la imatge o persones que s’hi han vist reflectides i han parlat de desitjos i idees que tenen”. 

L’acte, emmarcat en el Fòrum del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, vol posar de manifest la pluralitat que existeix al barri i la necessitat d’espais de diàleg.

Per Agnes Essonti, “els Blocs de la Florida són potser el lloc de L’Hospitalet on conviuen més diversitats de tot tipus. És important treballar la convivència perquè si vivim tots aquí hem de trobar la manera d’entendre’ns”.

La cooperativa Brotes, que treballa en l’àmbit terapèutic, educatiu i veïnal, organitzarà altres activitats en la setena edició del Fòrum del Pla Integral, una programació d’actes que al llarg del mes de juny vol mostrar al veïnat la tasca que duen a terme les entitats del barri.

Seran dues sessions matinals de ball lliure i relaxació comunitàries els dimarts 13 i 20 de juny de 10h a 11h30, i una conversa oberta amb Safia El Addam, autora de la novel•la “Hija de inmigrantes”, el dijous 15 a les 18h30.