Després del parèntesi de l’agost, les àrees d’aparcament verdes i blaves deixen de ser gratuïtes a partir de l’1 de setembre i, per tant, tant els parquímetres com els aplicatius de pagament per mitjà de dispositius mòbils ja tornen a ser en funcionament.

Com és habitual, aquestes places d’aparcament regulat han sigut gratuïtes tot l’agost, ja que el descens del volum de trànsit i la disminució de l’activitat comercial propicia la mesura de la gratuïtat.

Així, doncs, les 883 places de les zones blaves i les 4.300 places de les àrees verdes tornen a ser de pagament. Els preus son 2,25 euros per hora a les àrees verdes i 1,75 euros a les zones blaves.

Les zones verdes son d’ús preferent i gratuïtes per a residents, mentre que les zones blaves, amb limitació horària, volen facilitar la rotació d’estacionament al sectors comercial i de serveis.

Els horaris de les àrees verdes i blaves i també de les grogues, de càrrega i descàrrega de mercaderies, es poden consultar al web de La Farga, empresa municipal que gestiona aquest servei.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de les persones residents a cada barri, l’Ajuntament ha ampliat aquest any 2023 les places d’àrea verda de Santa Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu. D’altra banda, ja s’ha aprovat l’ampliació de les àrees verdes d’estacionament als barris Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes. La posada en marxa d’aquestes noves àrees es farà gràcies a una nova dotació dels fons Next Generation.