El Sandá Electroclima CB L’Hospitalet arriba a l’última jornada de la LEB Plata 2023/2024 en situació crítica. El conjunt de Claudio Jorquera està, ara mateix, en penúltima posició, cosa que significaria el descens directe a la LEB Plata.

La part positiva és que, malgrat tot, l’Hospi continua depenent de si mateix per salvar la categoria. Dos dels seus dos grans rivals, CB Alginet i Palmer Basket, s’enfronten entre ells a l’última jornada i, per tant, un triomf contra la UE Mataró, últim rival del CB L’Hospitalet a la lliga regular, significaria escapar de les dues últimes posicions i jugar el play out de descens.

Així, les opcions del Sandá Electroclima CB L’Hospitalet per a l’última jornada serien les següents:

Victòria davant la UE Mataró

En aquest cas, l’Hospi sempre seria dotzè, independentment de la resta de resultats. El conjunt de Claudio Jorquera té l’average perdut davant Alginet i Palmer i, per tant, qualsevol empat amb ells significaria acabar en dotzena posició. L’Hospi seria també tercer per la cua si es produeix un triple empat amb Fibwi Palma i Alginet o Palmer.

Acabar en dotzena posició és el mal menor per a l’equip de Claudio Jorquera. El Sandá Electroclima CB L’Hospitalet no tindria la permanència assegurada, ja que hauria de disputar un playout davant l’onzè del grup Oest de la LEB Plata. L’Hospi ho faria amb el factor pista en contra, és a dir, jugant l’anada al Poliesportiu municipal del Centre “Marcel·lí Maneja”.

Derrota davant la UE Mataró

La derrota davant el Mataró seria quasi sempre definitiva i provocaria el descens a la Lliga EBA. Només hi ha una combinació de resultats que salvaria l’Hospi malgrat la derrota. Si guanyen Tarragona (ara mateix últim classificat) i Alginet hi hauria un triple empat a nou victòries entre CB L’Hospitalet, Palmer Basket i CB Tarragona. Aquesta combinació sí que salvaria l’Hospi, que tindria un balanç de 3-1 en els enfrontaments directes entre aquests tres equips.

També en aquest cas, improbable però possible, el CB L’Hospitalet acabaria dotzè i, per tant, jugaria el play out amb l’anada a casa.

Última jornada unificada

Com és habitual a la LEB Plata, tota l’última jornada, als dos grups, serà d’horari unificat. Dissabte a les 20h del vespre serà el moment d’inici de tots els partits. El Poliesportiu municipal del Centre “Marcel·lí Maneja” serà un dels escenaris d’aquesta última ronda amb el partit entre el CB L’Hospitalet i la UE Mataró.

Sobre les 22h se sabrà el futur de l’Hospi. La pitjor de les notícies seria el descens a la Lliga EBA. En cas de guanyar, també a aquella hora, es coneixerà qui serà el rival dels hospitalencs al playout de descens.