Des de l’any 2014, L’Hospitalet Pioners no disputa els playoff pel títol de la Lliga Nacional de Futbol Americà. En aquella ocasió, els hospitalencs van caure a semifinals contra el Badalona Dracs per 30-28. Una dècada després, l’entitat pot tornar a la fase final de la màxima competició espanyola.

I per fer-ho necessita un triomf més. I aquest pot arribar de dues formes, al camp o als despatxos. Cronològicament, el primer que podria ser una realitat seria el duel contra Zaragoza Hurricanes, partit que es va guanyar sobre el terreny de joc (12-13) però que una queixa dels aragonesos va convertir en un 1-0 en contra. Pioners va presentar recurs i ara la pilota està sobre la teulada del TAS. Com la resolució podria anar per llarg, no es descarta que hi hagi una suspensió cautelar i que això beneficiï els hospitalencs. Si el partit torna al resultat original, Pioners seria equip de playoff.

“Som optimistes perquè no hi ha res a la normativa que ens faci creure que no ho hem de ser”, explica Albert Fernández, tècnic de Pioners. “Nosaltres comptem que el partit de Saragossa l’hem guanyat i que, per tant, som equip de playoff, cosa que és un èxit total”.

Si el recurs de Pioners no prosperés, encara hi hauria una altra possibilitat. Els hospitalencs haurien de guanyar a camp de l’invicte Badalona Dracs, un repte difícil, davant un gran equip, però que no espanta a cap dels integrants de l’equip. “El partit d’anada va ser molt ajustat. Podem guanyar, tot i que és cert que hem de fer les coses bé i no cometre errades”, explica Dani Belso, jugador de Pioners. “Estem convençuts que podem, tenim les eines per guanyar”, confirma Albert Fernández.

El duel contra Badalona Dracs serà el pròxim 6 d’abril, al camp municipal de Montigalà. Abans, segurament, Pioners tindrà resposta sobre què passa amb el partit que va guanyar contra Zaragoza Hurricanes.