La Fundació Arranz Bravo exposa fins a finals d’abril les pintures de Víctor Roig aplegades sota el nom de “Statement”. Va ser dels darrers artistes en qui el desaparegut Eduard Arranz-Bravo es va fixar per tal d’ajudar-lo a exposar la seva obra. 

Eduard Arranz- Bravo deia que si un quadre no s’explica per ell mateix no val la pena. Una afirmació que comparteix el jove artista Víctor Roig quan li preguntem sobre la seva obra. Va ser un dels últims artistes a qui Arranz-Bravo va seguir la pista per arribat el moment de plenitud oferir-li l’espai per exposar. “Quan començo un quadre no parteixo mai d’una idea prèvia”, diu Roig que explica que finalitza l’obra quan “pren vida pròpia.

Fotografia: Gabriel Cazado

A “Statement”, Víctor Roig se sent interpel·lat pel mite de la caverna de Plató i les falses ombres que es projecten a les parets. “És tot mentida a la pintura”, diu aquest artista barceloní a qui li agrada “l’artifici i ser el titellaire”.

El director artístic de la Fundació Arranz-Bravo, Albert Mercadé, ha explicat que sempre els havia interessat “la intensitat, l’expressivitat i la fluïdesa” de la pinzellada de Roig, així com els continguts existencials i profunds.

Fotografia: Gabriel Cazado

L’exposició de Víctor Roig es pot visitar a la Fundació Arranz-Bravo fins al 28 d’abril.